BROWNIE ESPRESS SENSE GLUTEN
Esmorzars, postres, mig matins o berenars: qualsevol ocasió és bona per assaborir aquesta preparació tan ràpida i fàcil. És un bon antiantulls per dolços, tan pel sabor com per la textura i els ingredients, i sense que tingui sucres afegits.
INGREDIENTS (per cada unitat):
- 4 c.p. plenes de farina sense gluten (p.ex. de civada certificada, de blat de moro, arròs o fècula de cigró). Pot fer-se amb farines integrals i amb gluten (blat o espelta),
- 4 c.p. plenes de llet sencera o liquat vegetal sense sucres afegits (p.ex. de civada o de soja),
- 1 ou sencer,
- 1 c.p. de bicarbonat sòdic,
- 2 c.p. rasses d’oli de girasol alt oleic, o bé d’oliva que no sigui verge extra (el gust es notaria),
- 1 grapat petit (25 grams) de panses,
- 1 c.p. de cacau pur,
- 5 nous senceres (25 grams), picades o a trossos petits.
PREPARACIÓ:
- Col.locar els ingredients (l’ordre és indiferent) dins un mug ample o tassa d’esmorzar o flamera de ceràmica.
- Remoure molt bé tot, amb una cullera de postres, fins que quedi una massa completament homogènia.
- Col.locar el recipient dins el forn microones, i coure-ho durant només 1,5 minuts a potència màxima. És possible que la massa pugi més que l’altura del recipient. Però, si el recipient és prou alt, no sortirà a fora.
- Deixar algun minut a dins, amb la porta oberta. I retirar amb cura el recipient, sense cremar-se.
- Deixar-ho refredar uns minuts més.
- Menjar, i fruir de l’esponjositat, amb cullera, dins el mateix recipient, o be transvasat a un plat.
Deixa una resposta
Vols unir-te a la conversa?No dubtis a contribuir!