CANELONS D’ALBERGÍNIES FARCITS DE POLLASTRE CREMÓS
Per un dia festiu, o no, aquests canelons, per vistosos que són, segur que triumfen. És bàsicament un plat principal. Però, si se’n menja uns 5 individualment, es pot dir que és perfectament un plat únic, si s’acompanyen de pa per sucar a la salsa de tomata.
INGREDIENTS (per a 5 unitats):
- 1 albergínia grossa,
- 1 pit de pollastre filetejat,
- 100 mL de nata líquida per muntar 38% M.G.,
- all en pols, pebre vermell dolç i julivert dessecat al gust,
- 2 tomates madures o tomata triturat natural,
- un grapat de fulles de julivert fresc,
- unes quantes branquetes de cibulet,
- sal i oli d’oliva verge extra.
PREPARACIÓ:
- Netejar l’albergínia. Pelar les tomates.
- Amb una mandolina, tallar l’albergínia a trossos longitudinals ben fins (si són molt gruixuts es trenquen a l’enrotllar-los). N’haurien de sortir uns 6 ben grossos. S’eliminen els extrems.
- Deixa en remull els talls d’albergínia, perquè marxi l’amargor, durant uns 15 minuts.
- Assecar els talls amb paper absorvent de cuina, i passar-los per la planxa; un gira i tomba suficient perquè quedin una mica daurats pels dos costat.
- Per altra banda, posar a coure els filets de pollastre. Pot ser bullint o a la planxa. Condimentar-los amb all, julivert i pebrot vermell, i un punt de sal.
- Quan estiguin cuits, triturar el pollastre amb la nata i les branquetes de cibulet. Cal que quedi una massa cremosa homogènia.
- Col·locar el farciment al mig de cada làmina d’albergínia cuita, i enrotllar. Lligar amb una escura-dents, perquè no es desfaci el rotlle.
- Amb un ratllador, fer puré de les tomates.
- I posar-lo a coure, a foc baix, amb una mica de sal i oli d’oliva. Deixar-lo reduir, fins que espessegi.
- Retirar l’escura-dents, i col·locar al damunt la salsa de tomata.
- Ornamentar amb unes fulles de julivert fresc, i servir calent.
Deixa una resposta
Vols unir-te a la conversa?No dubtis a contribuir!