CANELONS D’ALBERGÍNIES FARCITS DE POLLASTRE CREMÓS

Per un dia festiu, o no, aquests canelons, per vistosos que són, segur que triumfen. És bàsicament un plat principal. Però, si se’n menja uns 5 individualment, es pot dir que és perfectament un plat únic, si s’acompanyen de pa per sucar a la salsa de tomata.

INGREDIENTS (per a 5 unitats):

  • 1 albergínia grossa,
  • 1 pit de pollastre filetejat,
  • 100 mL de nata líquida per muntar 38% M.G.,
  • all en pols, pebre vermell dolç i julivert dessecat al gust,
  • 2 tomates madures o tomata triturat natural,
  • un grapat de fulles de julivert fresc,
  • unes quantes branquetes de cibulet,
  • sal i oli d’oliva verge extra.

PREPARACIÓ:

  1. Netejar l’albergínia. Pelar les tomates.
  2. Amb una mandolina, tallar l’albergínia a trossos longitudinals ben fins (si són molt gruixuts es trenquen a l’enrotllar-los). N’haurien de sortir uns 6 ben grossos. S’eliminen els extrems.
  3. Deixa en remull els talls d’albergínia, perquè marxi l’amargor, durant uns 15 minuts.
  4. Assecar els talls amb paper absorvent de cuina, i passar-los per la planxa; un gira i tomba suficient perquè quedin una mica daurats pels dos costat.
  5. Per altra banda, posar a coure els filets de pollastre. Pot ser bullint o a la planxa. Condimentar-los amb all, julivert i pebrot vermell, i un punt de sal.
  6. Quan estiguin cuits, triturar el pollastre amb la nata i les branquetes de cibulet. Cal que quedi una massa cremosa homogènia.
  7. Col·locar el farciment al mig de cada làmina d’albergínia cuita, i enrotllar. Lligar amb una escura-dents, perquè no es desfaci el rotlle.
  8. Amb un ratllador, fer puré de les tomates.
  9. I posar-lo a coure, a foc baix, amb una mica de sal i oli d’oliva. Deixar-lo reduir, fins que espessegi.
  10. Retirar l’escura-dents, i col·locar al damunt la salsa de tomata.
  11. Ornamentar amb unes fulles de julivert fresc, i servir calent.

 

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.