CREPPE DOLÇA DE COMPOTA DE POMA
Estàs pensant en un esmorzar, un berenar o un postre diferent? Et suggerim aquestes creppes nutritives perquè el facis realitat. A veure què et semblen…
INGREDIENTS (per a 6 unitats fines):
Per la massa de la creppe:
- 125 grams de farina integral.
- 250 mL (1 got) de llet sencera ó liquat vegetal.
- 2 ous sencers, millor ecològics o de gallines criades a terra.
- 25 + 25 grams de mantega sense sal (per la massa i per a coure).
- 1 polsim de sal.
- canyella Ceilán al gust.
Pel farciment i acabat:
- 3 pomes mitjanes (la varietat que agradi més).
- canyella Ceilán al gust.
- 3 quadradets de xocolata negra amb > 85% de cacao.
- 1 c.p. (10-15 g) d’oli de coco.
PREPARACIÓ:
- Començar preparant la compota de poma, pelant i trossejant les pomes, obtenint talls de grandària mitjana, i eliminant també la part central.
- Col·locar-los dins un recipient apte per forn microones (de vidre, polímers plàstics especials o de ceràmica), tapant amb film plàstic resistent a la calor (si la tapa no és apte per resistir la calor). Coure a potència màxima durant 4 minuts.
- Deixar refredar uns 10 minuts, aprofitant per preparar les creppes.
- Barrejar i triturar els ingredients de la massa de la creppe, amb una batidora o picadora de got.
- Posar al foc una paella grossa, a foc mig, i col·locar-li una cullerada sopera (5 grams) de la mantega. Deixar que es fongui, i esparcir-la per tota la superfície.
- Amb ajut d’un cullerot soper, trasvasar una porció de la massa per creppe a la paella. I bascular-la, fins que la massa ocupi tota la superfície.
- Observar com es va coagulant la massa, i va fent bombolles. Quan estigui coagulada, tornar a bascular la paella, per observar que no està enganxada a la paella per cap punt, i girar-la. Deixar que es cogui una mica de l’altra cara.
- Reservar a un plat, deixant que es refredi.
Per cada creppe, recomanem que es fregui/netegi la superfície de la paella amb paper absorvent de cuina. Els passos per cada creppe es van repetint per cadascuna de les 5 següents.
- Afegir canyella en pols sobre els trossos de poma. I, amb la batidora, triturar-los, fins que quedi amb consistència de puré.
- Col·locar una porció a la part central de cada creppe.
- Quan totes les creppes estigui fetes i farcides amb la compota, en una tassa o bol apte per forn microones, col·locar els quadradets de xocolata i l’oli de coco.
- Coure-ho a potència màxima al forn microones, durant 1,5 minuts. Si encara no queden els trossets desfets, acabar de dissoldre i fondre remenant amb una cullera de postres.
- Amb aquesta mateixa cullera omplerta de la preparació, esparcir-ho en filets, per sobre de la compota.
- Doblegar les creppes, i tornar a “regar” amb més porció de la preparació de cacau i coco. Espolvorejar amb més canyella.
- Servir les creppes, per a menjar-les atemperades o fredes.
Deixa una resposta
Vols unir-te a la conversa?No dubtis a contribuir!