DIA 3 – CREANT UN ENFOCAMENT ÚTIL I MOTIVACIONAL

Si requereixes baixar pes (però si no és el cas, també), has de saber que més enllà dels quilos que et mesura la bàscula de casa és molt millor començar per enfocar-te en els anomenats "INDICADORS DE SALUT I BENESTAR". .

Quin són? Es tracta d'un conjunt de paràmetres subjectius i objectius que ajuden a realitzar una valoració del teu estat de salut i de la teva qualitat de vida.

A continuació, amb la nova tasca, te'n trobaràs una llista d'ells; però des de la vessant d'alteracions i disfuncions fisiològiques, i també patologies o trastorns, perquè puguis realitzar una valoració més fàcil de quina és la teva situació actual a través de les múltiples respostes. Observaràs, com a conclusió, que portes temps normalitzant uns quants avisos que et dóna el teu cos. I que no actues perquè desapareixin o reverteixin.
Ara has pogut observar que hi ha diferents signes i símptomes, tant fisiològics com psicològics, que denoten que el teu benestar i qualitat de vida actual són millorables.

Doncs, bé. Posar-te aquest enfocament de millora de la salut, utilitzant la teva alimentació i hàbits com a eina, és molt millor que usar un indicador extern com és la mesura de la teva bàscula. Perquè mentres que aquest últim és molt fluctuant, com ja saps, els altres són aspectes objectius que es donaran com a resposta als canvis que emprenguis. I, per suposat, molts d'ells podran observar-se més ràpid que la desitjada baixada de pes. Observarás millores a nivell digestiu, en rendiment, en descans, i en el teu dia a dia. I és quelcom molt més motivacional que el "desastre frustrant" de la bàscula. Sisplau, tira-la a la basura.

Deixa'm el teu comentari si avui t'has adonat que estaves normalitzant durant temps uns quants avisos del teu cos. I quins són. Ho pots fer a través del WhatsApp.
M'encarantaria saber-ho. Moltes gràcies!

QUINS SERAN ELS MEUS MENÚS DE DEMÀ?

Avancem amb els menús. Aquests són els que et proposo per demà dimecres. A veure què et semblen?

LA MEVA SALSA PESTO AMB TOFU

ELS INGREDIENTS

– Tomates secs o en conserva d’oli
– Tofu dur
– Pasta integral
– Formatge tendre o tipus Parmesà
– Tápares
– Ametlles torrades
– All
– Alfàbrega fresca
– Orenga seca
– Oli d’oliva verge extra

7 PASSOS PER L'ELABORACIÓ

PAS 1. Hidratar les tomates seques (no cal si són de conserva en oli), dins un cassó amb aigua bullent.
PAS 2. Posar a bullir aigua, en una olla, per la pasta, afegint un raig d’oli i sal. 
PAS 3. Trossejar el bloc de tofu en daus petits.
PAS 4. Coure el tofu a foc mig, a una paella, fins que quedi daurat.
PAS 5. Mentrestant posar a bullir la pasta, quan l’aigua hagi agafat el bull.  
PAS 6. Preparar la salsa pesto al got de la batidora, afegint el formatge, les tàpares, oli d’oliva, les ametlles, l’all, l’alfàbrega i les tomates ja escaldades i escorregudes prèviament. Sumar orenga sec. Batre fins obtenir una massa homogènia.
PAS 7. Escórrer la pasta, col·locar-la a un bol, afegir el tofu daurat i la salsa. Remoure-ho tot i decorar amb més fulles d’alfàbrega fresca picada.

PIZZA RÀPIDA A LA PAELLA

ELS INGREDIENTS

– 1 ou
– Fècula de cigró (2-3 c.s.)
– Llet o beguda vegetal sense sucres afegits
– Tomata triturada en conserva
– Tonyina o bonítol en conserva
– Ceba blanca congelada o fresca
– Pebrots tipus piquillo
– Formatge tendre o tipus Mozzarella fresca
– Fulles d’espinacs tendres o rúgula
– Oli d’oliva verge extra

6 PASSOS PER L'ELABORACIÓ

PAS 1. Batre bé l’ou amb ajut d’una forquilla.
PAS 2. Afegir la farina de cigró cullerada a cullerada, i remenar bé la barreja, fins que quedi sense grumolls però espesa.
PAS 3. Afegir la llet a poc a poc, i continuar remenant fins a observar una consistència força fluida i homogènia, un xic més espesa que la de l’ou debatut.
PAS 4. En una paella, quan l’oli estigui calent, afegir-hi la barreja, i escampar-la per tota la superfície amb ajuda d’una cullera. Tapar-ho, i deixara que qualli a foc mig/baix. Amb uns 5 minuts n’hi haurà prou.
PAS 5 Quan estigui la base quallada, sense haver de girar la massa, afegir-hi el topping: tomata triturada o trossejada, tonyina o bonítol, ceba picada, pebrots tipus piquillo, formatge i fulles verdes.
PAS 6. Tornar a tapar la paella, per continuar coent a foc mig/baix, fins que el formatge es fongui. 

QUINES SÓN LES CLAUS PER ELEGIR ESMORZARS I ENTRE-HORES?

Clau #1.
Són lliures, perquè depenen dels teus horaris, necessitats pròpies, disponibilitat i lloc on estiguis, la teva activitat diària i, potser depèn de si pateixes alguna patologia.

Clau #2.
Evita al màxim tot allò ultraprocessat. És a dir, que no siguin habituals les galetes i la brioixeria. Tampoc els snacks amb xocolata o els salats. Els refrescs i sucs millor que tampoc.

Clau #3.
Aprofita per afegir racions de fruites, més verdures i hortalisses. I, perquè no, els lactis de sempre o en la seva versió vegetal, però sense ensucrar. No als postres lactis.

Clau #4.
Suma en la teva hidratació diària. La millor opció és l'aigua. Però poden ser infusions sense ensucrar, i cafès, si no et posen massa nerviosa o et treuen la son.