DIA 4 – ELS SABOTEJADORS DEL MEU PES I SALUT

Sabies que només realitzant el diagnòstic correcte es pot donar la "medicina" més adequada?

Si no saps en què estàs fallant, no pots actuar per a promoure canvis alimentaris que doni un resultat beneficiós.

Perquè la tasca d'avui s'ho val, és necessari que busquis uns minuts per omplir aquest formulari, sense cap distracció pel mig, i amb calma.

En ell elegeix les conductes alimentàries, actituds i hàbits que creus que formen part del teu patró de comportament amb els aliments i amb la bàscula.

Realitzant-ho te n'adonaràs de molts aspectes que, per altra banda, mai se t'han passt pel cap, ni menys pensar que poden ser la causa de la teva situació ponderal i de salut.
Després d'omplir-lo, destina una estona per a reflexionar sobre els punts seleccionats. Quines conclusions en treus d'aquesta autoavaluació?

Amb aquesta tasca tens ara llistats una sèrie de SABOTEJADORS DEL TEU PES I SALUT. Què faràs ara que els tens identificats? El fet d'escriure'ls t'anirà molt bé, perquè t'ajudarà a interioritzar la situació alimentària, a responsabilitzar-te'n, i poder actuar fent els canvis pertinents.

Demà, amb la nova CLASSE ONLINE, ho tractarem amb més detall. I t'indicaré quina actitud has d'adoptar per a poder-los erradicar i poder APRIMAR-TE DE FORMA DEFINITIVA. Així que, comença per a reservar-te demà o passat uns 30 minutets més per a visualitzar-la.

Deixa'm el teu comentari, de quina ha estat la teva reflesió sobre les teves conviccions, decisions i conductes alimentàries identificades. Pensa que tota la llista exposada és d'errors que hauries de subsanar.
M'ho pots fer arribar per WhatsApp. M'encantaria saber que t'hi he ajudat! Moltes gràcies!

QUINS SÓN ELS MEUS MENÚS PER A DEMÀ?

Com ha anat la proposta de menús per aquests dos diesa? Espero que et (us) hagi agradat molt els plats suggerits. I espero que ajudin a millorar les digestions i a sentir-te millor a aquests dies.

Aquí et mostro les noves idees de preparacions per demà dijous. Frueix-les molt!

CURRI DE POLLASTRE AMB ARRÒS

ELS INGREDIENTS

– Ceba blanca mitjana
– Alls
– Pit de pollastre filetejat o a daus.
– Curri dolç
– Llet de coco (no versió light)
– Arròs tipus basmati
– Oli d’oliva verge extra

9 PASSOS PER L'ELABORACIÓ

PAS 1. Preparar una primera paella amb un raig d’oli. Posar-lo a escalfar a foc mig.
PAS 2. Pelar i picar  fina la ceba. Pelar la dent d’all, i tallar-lo a rodanxes.  
PAS 3. Afegir-ho a la paella, i coure fins que la ceba quedi transferent. Anar removent.
PAS 4. Mentres, trossejar la carn de pollastre a  tires fines o daus petits. 
PAS 5. A una  segona paella, daurar la carn amb un xic d’oli, a  foc baix,  i afegint una mica de curri.  
PAS 6. Una vegada precuita la carn, incorporar-la a la paella on s’ha afogat la ceba i l’all. 
PAS 7. Afegir-hi tota la llauna de 400 mL de llet de coco, i rectificar amb més curri. 
PAS 8. Remoure, i afegir l’arròs. Tornar a remoure per mantenir l’arròs inundat amb la llet de coco. Tapar i deixar coure a foc mig. 
PAS 9. Anar removent cada 5 minuts, fins que l’arròs estigui suficientment tou (no «al dente»).

AMANIDA VOLTEJADA D'ESCOPINYES

ELS INGREDIENTS

– Escopinyes al natural, amb el seu suc
– Cogombre
– Ravenets
– Ceba morada o ceba de Figueres
– Olives negres
– Salsa verda comercial o picada d’all i julivert en oli
– Llimona o llima, el seu suc
– Rúgula
– Pa integral (acompanyament)

9 PASSOS PER L'ELABORACIÓ

PAS 1. Buidar el contingut (escopinyes i el suc) a dins un pot gran de vidre (500 mL de capacitat, com el de llegums).
PAS 2. Pelar i trossejar el cogombre a rodanxes  fines o dauets. I afegir-ho dins el pot de vidre.
PAS 3. Tallar els ravenets a rodanxes. I afegir-les també al pot.
PAS 4. Picar ben fina la ceba, i col.locar-la també a dins el pot.
PAS 5. Rentar les olives i tallar-les a rodanxes, per afegir-les a dins el pot.
PAS 6. Condimentar amb oli, all i julivert (o salsa verda), i amb el suc de mitja llimona o llima.
PAS 7.  Tapar el pot, remoure enèrgicament el contingut, i trasvassar-lo a un plat. 
PAS 8. Afegir la rúgula de topping.
PAS 9. Menjar l’amanida acompanyant-ho amb més d’una llesqueta de pa integral, o bé a dins de tortites integrals com el seu farciment. 

QUINES SÓN LES CLAUS PER ELEGIR ESMORZARS I ENTRE-HORES?

Clau #1.
Són lliures, perquè depenen dels teus horaris, necessitats pròpies, disponibilitat i lloc on estiguis, la teva activitat diària i, potser depèn de si pateixes alguna patologia.

Clau #2.
Evita al màxim tot allò ultraprocessat. És a dir, que no siguin habituals les galetes i la brioixeria. Tampoc els snacks amb xocolata o els salats. Els refrescs i sucs millor que tampoc.

Clau #3.
Aprofita per afegir racions de fruites, més verdures i hortalisses. I, perquè no, els lactis de sempre o en la seva versió vegetal, però sense ensucrar. No als postres lactis.

Clau #4.
Suma en la teva hidratació diària. La millor opció és l'aigua. Però poden ser infusions sense ensucrar, i cafès, si no et posen massa nerviosa o et treuen la son.