GALETES DE MANTEGA AMB NOUS
Tenim dinars festius dins les diades nadalenques. No massa àpats, però són els que s’allarguen… Tot i que estem amb la panxa ben plena, no parem de menjar. I això és purament per apetència emocional. El millor és saber-nos controlar, i ser conscients que hem de parar de menjar. Potser sí podem fer aquest esforç de control. I la resta dels que estan a taula? Potser la gran majoria no. Per això proposem unes galetes sense sucres afegits i plenes de nutrients, per acompanyar les infusions, el cafè i el te. Sempre seran millor opció que els massapans, els polvorons, les neules o els torrons, oi?
INGREDIENTS (per unes 16 galetes de grandària de bola de ping-pong):
- 125 grams de farina d’espelta integral,
- 100 grams de dàtils al natural desossats,
- 80 grams de mantega,
- 40 grams de tahina (crema de sèsam),
- 40 grams de crema de cacauet,
- 2 ous sencers,
- 5 grams (1/2 c.p.) de llevat químic,
- 16 meitats de nous.
PREPARACIÓ:
- Triturar la mantega amb la tahina, els dàtils i els ous, amb una picadora de got o amb un robot de cuina.
- Incorporar la farina i el llevat.
- Homogenitzar la massa fins que quedi homogènia i pastosa.
- Transvasar-la a un bol, per a conservar-la durant 1 hora al frigorífic. D’aquest manera serà més malejable.
- Amb les mans, formar les boletes.
- Aplastar-les sobre la safata del forn, prèviament tapissada amb paper vegetal.
- Coronar-les amb la meitat d’una nou mondada.
- Coure al forn, a 180 ºC (amb aire a convecció i fonts de calor per dalt i per sota), durant uns 25-30 minuts. Amb un escura-dents observar que estiguin dures, sense quedar torrades.
- Deixar-les refredar a temperatura ambient. I, completament fredes, embossar, per evitar que s’humitegin.
Deixa una resposta
Vols unir-te a la conversa?No dubtis a contribuir!