MINIBURGERS DE SOJA TEXTURITZADA AMB ESPINACS I PASTANAGA
Es tracta d’una ideal alternativa a les hamburgueses de carns, sense que se resenti massa el sabor i el format.
INGREDIENTS (per a 6 minihamburgueses):
Per la preparació:
- 125 grams de soja texturitzada en gra fi.
- 3 pastanagues mitjanes.
- 300 grams (1 bossa) d’espinacs frescs.
- 75 grams de farina integral (del cereal que es desitgi). Hem utilitzat la d’espelta.
- all i julivert picats, al gust.
- 2 c.s. (25 grams totals) d’oli d’oliva verge extra.
Per l’acabament del mossec:
- 2 cebes mitjanes.
- llesques o panets de pa integral multicereals.
- hummus de cigró o mostassa en gra.
PREPARACIÓ:
- Posar en remull la soja texturitzada, dins un plat fons o bol, durant uns 30 minuts, amb suficient aigua per cobrir-la.
- Mentre, començar a afogar els espinacs, amb un rajolí d’oli d’oliva, i all i julivert picats.
- Pelar i trossejar les pastanagues, amb el pelador de patates, per a reincorporar-les a la cocció. Amb aquest format, aviat estaran cuites, i facilitarà la barreja amb la massa de soja texturitzada hidratada.
- Una vegada estovades (no massa) les verdures, reservar-les en un plat, i deixar-les refredar a temperatura ambient.
- Esbandir l’excedent d’aigua de la soja texturitzada, i barrejar-la amb les verdures cuites. Afegir la farina, una mica més d’all i julivert picats, i continuar barrejant, amb les mans o amb una forquilla, fins que quedi tot homogenitzat.
- Fer boles petites amb les mans. I aplastar-les. La massa queda ben cohesionada.
- En una paella, col·locar oli, i deixar que s’escalfi. Mentre tallar les cebes ben petit. I posar-ho a coure a foc mig/baix, i tapades, fins que quedi daurada i una mica transparent.
- Preparar una altra paella amb una mica d’oli. I, quan estigui calent, posar a coure-hi les burgers.
- Girar-les, al cap d’uns pocs minuts, perquè es cogui i dauri cada cara.
- Retirar-les, quan estiguin cuites.
- Muntar l’entrepà, untant el pa amb mostassa Dijon en gra o amb hummus.
- Col·locar la ceba caramelitzada/afogada. I, a sobre, la burguer.
- Gaudir-ho tallant amb ganivet (si el pa és tipus de motlle), o bé menjant l’entrepà amb les mans, si es tracta d’un panet.
Una addició que ho faria encara més apetible, seria una rodanxa de formatge tou de cabra a sobre, prèviament passat sense oli per la mateixa paella que s’han cuit les burgers.
Deixa una resposta
Vols unir-te a la conversa?No dubtis a contribuir!