MINIBURGERS DE SOJA TEXTURITZADA AMB ESPINACS I PASTANAGA

Es tracta d’una ideal alternativa a les hamburgueses de carns, sense que se resenti massa el sabor i el format.

INGREDIENTS (per a 6 minihamburgueses):

Per la preparació:

  • 125 grams de soja texturitzada en gra fi.
  • 3 pastanagues mitjanes.
  • 300 grams (1 bossa) d’espinacs frescs.
  • 75 grams de farina integral (del cereal que es desitgi). Hem utilitzat la d’espelta.
  • all i julivert picats, al gust.
  • 2 c.s. (25 grams totals) d’oli d’oliva verge extra.

Per l’acabament del mossec:

  • 2 cebes mitjanes.
  • llesques o panets de pa integral multicereals.
  • hummus de cigró o mostassa en gra.

PREPARACIÓ:

  1. Posar en remull la soja texturitzada, dins un plat fons o bol, durant uns 30 minuts, amb suficient aigua per cobrir-la.
  2. Mentre, començar a afogar els espinacs, amb un rajolí d’oli d’oliva, i all i julivert picats.
  3. Pelar i trossejar les pastanagues, amb el pelador de patates, per a reincorporar-les a la cocció. Amb aquest format, aviat estaran cuites, i facilitarà la barreja amb la massa de soja texturitzada hidratada.
  4. Una vegada estovades (no massa) les verdures, reservar-les en un plat, i deixar-les refredar a temperatura ambient.
  5. Esbandir l’excedent d’aigua de la soja texturitzada, i barrejar-la amb les verdures cuites. Afegir la farina, una mica més d’all i julivert picats, i continuar barrejant, amb les mans o amb una forquilla, fins que quedi tot homogenitzat.
  6. Fer boles petites amb les mans. I aplastar-les. La massa queda ben cohesionada.
  7. En una paella, col·locar oli, i deixar que s’escalfi. Mentre tallar les cebes ben petit. I posar-ho a coure a foc mig/baix, i tapades, fins que quedi daurada i una mica transparent.
  8. Preparar una altra paella amb una mica d’oli. I, quan estigui calent, posar a coure-hi les burgers.
  9. Girar-les, al cap d’uns pocs minuts, perquè es cogui i dauri cada cara.
  10. Retirar-les, quan estiguin cuites.
  11. Muntar l’entrepà, untant el pa amb mostassa Dijon en gra o amb hummus.
  12. Col·locar la ceba caramelitzada/afogada. I, a sobre, la burguer.
  13. Gaudir-ho tallant amb ganivet (si el pa és tipus de motlle), o bé menjant l’entrepà amb les mans, si es tracta d’un panet.

Una addició que ho faria encara més apetible, seria una rodanxa de formatge tou de cabra a sobre, prèviament passat sense oli per la mateixa paella que s’han cuit les burgers.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.