“NACHOS” AMB LA SEVA GUARNICIÓ
Si se sap escollir uns “bons nachos”, que els seus ingredients siguin simplement blat de moro, oli de girasol (o d’oliva) i sal, i res més, poden tenir una cabuda perfecta en algun àpat setmanal a quinzenal. I, clar!, que també s’acompanyin bé.
A banda de l’opció que serveixin de “cullera” per fruir amb patès vegetals com són hummus i guacamole, també poden enfornar-se i menjar calents. Us proposem una bona guarnició per ells, i que pot constituir perfectament un primer plat de dinar o sopar. Segur que agrada a tota la família.
INGREDIENTS (per a 2 persones):
- 2 tomates mitjanes,
- 1/2 ceba mitjana,
- 120-180 grams de nachos (la bossa és de 200 grams),
- formatge semicurat o tendre (qualsevol opció és bona, i no necessàriament ha d’estar ratllat),
- 1 c.s. (10-12 grams) d’oli d’oliva verge extra,
- pebre negra en gra, al gust.
PREPARACIÓ:
- Netejar les tomates, i trossejar-les a dauets.
- Pelar la ceba, i picar-la ben petita.
- En una paella antiadherent, col·locar una mica d’oli d’oliva verge extra, i coure-hi la ceba amb la tomata, a foc mig, fins que quedin estovades. No cal que la ceba quedi daurada; només transparent.
- Mentre, en una safata de forn (preferentment de vidre), col·locar els nachos fent un tapís, i amb 1-2 capes.
- Posar a reescalfar el forn a 200 ºC.
- Quan les verdures estiguin cuites, afegir-les a sobre, ben distribuïdes.
- Tallar ben petit el formatge, i també col·locar-lo per sobre.
- I, finalment, moldre els grans de pebre, per tota la superfície, i al gust.
- Introduir la safata al forn, amb només l’opció de gratinador.
- Observar, durant màxim uns 5 minuts, com es va fonent el formatge. I retirar al punt, sense que es cremi la ceba o les puntes del nachos més superficials.
- Deixar refredar-ho una mica, i gaudir de la preparació.
Deixa una resposta
Vols unir-te a la conversa?No dubtis a contribuir!