“NACHOS” AMB LA SEVA GUARNICIÓ

Si se sap escollir uns “bons nachos”, que els seus ingredients siguin simplement blat de moro, oli de girasol (o d’oliva) i sal, i res més, poden tenir una cabuda perfecta en algun àpat setmanal a quinzenal. I, clar!, que també s’acompanyin bé.

A banda de l’opció que serveixin de “cullera” per fruir amb patès vegetals com són hummus i guacamole, també poden enfornar-se i menjar calents. Us proposem una bona guarnició per ells, i que pot constituir perfectament un primer plat de dinar o sopar. Segur que agrada a tota la família.

INGREDIENTS (per a 2 persones):

  • 2 tomates mitjanes,
  • 1/2 ceba mitjana,
  • 120-180 grams de nachos (la bossa és de 200 grams),
  • formatge semicurat o tendre (qualsevol opció és bona, i no necessàriament ha d’estar ratllat),
  • 1 c.s. (10-12 grams) d’oli d’oliva verge extra,
  • pebre negra en gra, al gust.

PREPARACIÓ:

  1. Netejar les tomates, i trossejar-les a dauets.
  2. Pelar la ceba, i picar-la ben petita.
  3. En una paella antiadherent, col·locar una mica d’oli d’oliva verge extra, i coure-hi la ceba amb la tomata, a foc mig, fins que quedin estovades. No cal que la ceba quedi daurada; només transparent.
  4. Mentre, en una safata de forn (preferentment de vidre), col·locar els nachos fent un tapís, i amb 1-2 capes.
  5. Posar a reescalfar el forn a 200 ºC.
  6. Quan les verdures estiguin cuites, afegir-les a sobre, ben distribuïdes.
  7. Tallar ben petit el formatge, i també col·locar-lo per sobre.
  8. I, finalment, moldre els grans de pebre, per tota la superfície, i al gust.
  9. Introduir la safata al forn, amb només l’opció de gratinador.
  10. Observar, durant màxim uns 5 minuts, com es va fonent el formatge. I retirar al punt, sense que es cremi la ceba o les puntes del nachos més superficials.
  11. Deixar refredar-ho una mica, i gaudir de la preparació.

 

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.