PIZZA D’ESPÀRRECS VERDS, CEBA I PIT DE POLLASTRE FILETEJAT
Una pizza pot ser una opció saludable, per dinar i sopar, sempre i quan es coneguin els ingredients de la massa i del topping. Si es prepara a casa, això és possible. I us volem indicar com ho podeu fer, a través d’aquest exemple de topping que ens ha quedat boníssima. Però també us deixem fotografies d’altres pizzes casolanes que hem elaborat, per donar-vos més idees.
INGREDIENTS (per 3 pizzes mitjanes):
Per la massa:
- 250 grams de farina integral (espelta, blat, sègol).
- 125 grams d’aigua.
- 1 polsim de sal.
- 2 c.s. d’oli d’oliva verge extra.
Pel topping (cal treballar la combinació que agradi més), el nostre suggeriment:
- 500 grams de tomata ratllat o tritutat (només tomata).
- rajolí d’oli d’oliva verge extra (al gust).
- 2,5-3 cebes mitjanes.
- 1-1,5 manats d’espàrrecs verds.
- 3 pits mitjans de pollastre filetejats.
- formatge ratllat tipus Emmental, al gust.
- orenga fresc, al gust.
PREPARACIÓ:
- Preparar la massa, fent una barreja dels ingredients indicats, a dins un bol gros. Amb les mans barrejar-los i remoure.
- Quan estigui la massa homogenitzada, però encara enganxosa, extendre-la a sobre l’encimera, sobre un paper de forn cobert de més farina. Continuar amassant i estirant-la, fins que no s’enganxi a les mans i es quedi completament elàstica.
- Dividir la massa en 3 boles iguals (uns 130 grams de pes cascuna, aproximadament). Es pot aplanar la massa immediatament, o es pot deixar fermentar, durant uns minuts.
- Extendre cada bola de massa (fermentada o no), amb un rodet. Pot quedar rodona o ovalada, segons es desitgi.
- Amb una cullera sopera, extendre sobre part de la tomata triturada a cadascuna.
- Posar a preescalfar el forn, amb aire a convecció, i a uns 200 ºC.
- I, a continuació, la ceba prèviament tallarda a mitges llunes, els espàrrecs (fent una malla) i, en mig, les tires de pit de pollastre.
- Opcionalment, es poden col·locar altres ingredients: com olives negres a rodanxes, pebrot verd i vermell, carbassó, albergínia, etc. segons es desitgi. Però altres opcions de toppings poden incloure aquestes verdures indicades, combinades amb xampinyons, rúcula i col kale, salmó fumat, bonítol, anxoves, ou o pernil curat.
- Espolvorejar l’orenga, i el formatge ratllat per sobre.
- Coure la pizza uns 15-20 minuts, segons forn; controlant que la massa no es cremi, que només es quedi lleugerament daurada; i que les verdures/hortalisses i carn estigui cuita.
- Fruir-la a porcions triangulars.
Deixa una resposta
Vols unir-te a la conversa?No dubtis a contribuir!